Doorgaan naar inhoud
20% extra korting op de Winter Sale met de code: 'wintersale24'
20% extra korting op de Winter Sale met de code: 'wintersale24'
Einde seizoen wat nu?

Einde seizoen wat nu?

Wintersport materiaal opbergen na het seizoen

Aan het einde van het winterseizoen heeft ons materiaal een beetje extra aandacht nodig. Om de zomer goed te doorstaan bergen we ons materiaal op in een flinke laag vette (silliconen) wax. De meest geschikte wax hiervoor is de MX901 maar ook de Universele wax is hier goed voor geschikt.

Stap 1. Kanten onderhoud
Als eerste onderhou je de kanten. Je hebt je materiaal dan meteen klaar voor de volgende sneeuwdump en roest of oxidatie is weg voordat het diep in het staal vreet. Misschien heb je wat beschadigingen of zelfs wat roest.

Beschadigingen slijp je eruit met een diamant, alu oxyd steen en daarna een normale kantenservice.
Als je roest erop hebt, kun je ook voor het slijpen deze met een gummi verwijderen. Dit beschermt je onderhoudsmateriaal tegen slijtage.

Stap 2. Belag Reinigen 
Nadat je de kanten in orde hebt gemaakt is het belangrijk je belag te reinigen. Zeker aan het eind van de winter of na gebruik van de ski's op een indoor baan, zit er relatief veel vuil in de sneeuw en dus ook in je belag.

Denk hierbij aan stof, zand, gemorst bier en andere zaken die jouw belag er niet beter op maken. Reinig daarom na de wintersport periode het belag grondig. Eerst borstel je de ski met een Fine-steel of koperborstel.
Voor een diepe reining gebruik je daarna de RO21 wax. Deze wax zorgt er ook voor dat de nieuwe (glij)wax weer goed hecht en intrekt in het belag. Een ander voordeel van een RO21 tegenover een vloeibare Waxremover is, dat de RO21 ook het belag diep in het materiaal reinigt. Daarnaast bevat de RO21 geen stoffen die de lijm in de ski of board aantasten.

Zie hier meer over het gebruik van RO21.

Stap 3. Waxen
Na het reinigen breng je een flinke laag wax aan. Het beste hiervoor is de MX901, die ook zeer geschikt is voor het prepareren van nieuwe ski’s. Maar ook de uniwax is perfect voor de zomerstalling. Het beste is om een stukje tape over de binding heen te plakken zodat je geen waxresten erop knoeit. Zorg ook dat er een mooi laagje wax over je kanten zit, dan kunnen deze niet meer roesten. Uiteraard krab je de wax niet af en berg je ze op met een dikke laag wax.

Stap 4. Binding Check
Geef ook wat aandacht aan de binding. Maak hem schoon en spuit wat Snoli Bindingspray op de bewegende delen. Ook de bovenkant van de ski reining ik met een doekje met waxremover.

Daarna check je de DIN instelling. De DIN (nummertjes op je binding) worden berekend door een computer in een skishop. Deze houdt rekening met jouw schoenmaat, lengte ski’s, gewicht en techniek. Belangrijk is om hier niet zelf mee aan de slag te gaan. Dit kan blessures en problemen met de verzekering opleveren. Als je de DIN checkt, schrijf deze op een papiertje en plak op de ski. Vervolgens draai je de binding terug naar het laagste getal. Dit zorgt ervoor dat de veer in de binding niet de hele zomer op spanning staat.

Stap 5. Ski's opbergen 
Na het onderhoud trek je de ski’s in 2 bandjes. Je kunt de ski’s het beste rechtop bewaren. Als je ze plat of op een stelling legt, hangen ze door en dit heeft effect op de voorspanning.

Volgend artikel SPM-Sport BENELUX

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden

Purchase options
Select a purchase option to pre order this product
Countdown header
Countdown message


DAYS
:
HRS
:
MINS
:
SECS